Recept maart: Toetje met citroen en aloe mango (4 pers)

 

Nodig:      200 gram roomkaas  naturel 

                  250 gram slagroom stijf geklopt

                  3 eetlepels verse citroensap

                  3 eetlepels aloe vera mango (perzik mag ook) van Forever

                  1 theelepel geraspte citroen- of sinaasappelschil voor garnering

                  2 eetlepels erithrytol (=gefermenteerde "suiker")

Meng alles (behalve de slagroom en garnering) in een grote kom door elkaar.

Roer de slagroom met een lepel door het roomkaasmengsel.

Doe het voorzichtig in mooie dessertvormpjes en garneer met beetje rasp.

Heerlijk als toetje, maar zeker ook als ontbijt!

Recept april: pompoenmuffins

Benodigdheden (14-16 stuks):

       -1/2 flespompoen (de andere helft kan je invriezen voor een volgende keer

       -2 teentjes knoflook fijngesneden.

       -8 (bio)eieren

       -200 gram fetakaas verkruimeld of 200 gram naturel roomkaas

       -2 eetlepels oregano of pizza kruiden

       -150 gram geraspte kaas

       -peper en (himalaya)zout naar smaak

       -rubberen muffinvormpjes

       -olijfolie of kokosolie om de vormpjes in te smeren.

 Schil en snijd de pompoen in kleine stukjes (ongeveer 1/2 centimeter).

Klop de eieren met een mixer en voeg dan stuk voor stuk de andere ingrediënten toe. Verdeel het over de vormpjes met een lepel. Zorg dat het gelijkmatig wordt verdeeld zodat er overal evenveel ei en stukjes pompoen in zit.

Bak ze in de oven 30-35 minuten op 180 graden (voorverwarmen)

Rubberen vormpjes zijn makkelijk om te keren en ze er zo op een bord te storten nadat ze even zijn afgekoeld.

Smakelijk tussendoortje, lunch of ontbijt. Je kunt ze ook invriezen zodat je altijd wat voorraad hebt. NIET in de magnetron opwarmen, gewoon laten ontdooien ;)