Recept februari 2023: Koffie-brownies met topping(12 stuks)
Nodig voor de brownies:
2 gram (bio)eieren
100 gr gesmolten boter
125 ml warme koffie (espresso of gewoon)
50 gr amandelmeel
30 gr kokosmeel
30 gr rauwe cacao
1 theelepel bakpoeder en snufje zout
2 eetlepels erithrytol (=gefermenteerde "suiker")
Meng de eieren, boter en koffie in een grote kom door elkaar.
Roer dan de andere ingrediënten erdoor tot een glad beslag en doe ze in een muffinvorm die ingevet is met kokos- olijfolie.
In een voorverwarmde oven van 180 graden 20-25 minuten bakken.
Voor de topping:
4 eetlepels zachte boter
2 eetlepels roomkaas
1 eetlepel erithrytol
Mix dit alles 5-10 minuten en smeer op de afgekoelde brownies.
Heerlijk als tussendoortje, maar ook als toetje! ENJOY!
Recept maart 2023: bloemkoolstaafjes:
Nodig voor 2-3 personen:
1 kleine of 1 halve bloemkool
1 ei
paneermeel of gedroogde broodkruimels
(voor glutenvrij kan amandelmeel worden gebruikt)
1-2 eetlepels verse gehakte peterselie
1/4 theelepel himalayazout
3 eetlepels gebroken lijnzaad
1 theelepel natriumbicarbonaat
peper en (scherpe) paprikapoeder naar smaak
kokos- of olijfolie om te bakken
Kook de bloemkool en pureer het dan. Als het is afgekoeld, voeg dan het ei en de kruiden met zout toe. Het lijnzaad zorgt voor de binding van de toch van nature waterige bloemkool. Kneed het dan tot kleine staafjes. Rol deze door het paneermeel en bak ze beide kanten goudbruin in de olie.
Smakelijk!!