Gezondheidsweetjes

 

Wist je dat: het heel belangrijk is om goed voor je darmen te zorgen? Gezondheid begint in je darmen!

Wist je dat: veel mensen na 6 januari de goede voornemens van 2024 alweer zijn vergeten?

Wist je dat: tweederde van de ziektes te wijten zijn aan slechte voeding (alsdus de World Health Organisation)?

Wist je dat: als je in je familie (tot 7 generaties terug) iemand hebt uit een land zuidelijker dan frankrijk, je meer vitamine D nodig hebt dan "gewone" Nederlanders? 

Goed zorgen voor je immuunsysteem en je lijf is cruciaal voor je gezondheid.

Iedere maand zet ik hier weetjes over een bepaald onderwerp of voedingsmiddel. Wil je meer weten, stuur me dan een bericht voor de Nieuwsbrief!

 

Door wat ik heb geleerd in mijn opleiding en meer dan 10 jaar praktijkervaring kan ik zeggen dat veel mensen kampen met lichte tot ergere problemen met hun stoelgang. Dus met de werking van hun darmen. Niet alles is op te lossen met voeding, maar een groot deel wel.

En bij iedereen kan het probleem zich anders manifesteren. Heel veel ziektes komen voort uit hoe je darmen hun werk doen: verteren, afvalstoffen verwijderen en goede stoffen opnemen. Zit daar een onbalans, krijgt de ene persoon obstipatie, de ander diarree. De ene persoon krijgt huidproblemen, de ander gewrichtsproblemen. Veelal zit de oorzaak hiervan in de voeding en de darmwerking!

En wat ik ook heb gemerkt: bijna iedereen heeft wel vitamine of mineralen tekort! Van een beetje tot echt immens. Uit je voeding kan je niet meer alles halen, omdat het gewoon minder voedingsstoffen bevat. Door (in)teelt, bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie. Hoeveel je tekort hebt, merk je pas als je klachten krijgt. En soms zijn het vage klachten waar de dokter niks mee kan.

Voel je je aangesproken bij dit verhaal en wil je meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend advies.

Je kunt je ook inschrijven voor een nieuwsbrief via het contactformulier.

Weetjes januari 2024: Verzuring

Verzuring van je lichaam ervoor zorgt dat je immuunsysteem verzwakt, en dat ongunstige en pathogene bacterien je lichaam verzwakken?

Hoe komt verzuring en wat kan je eraan doen? 

Er zijn een aantal verzurende factoren: 1. "verzurende" voeding (kaas, veel vlees, koffie en geraffineerd meel); 2. teveel stress; 3. verkeerd ademhalen; 4. teveel krachttraining; 5. roken en alcoholgebruik; 6. een schommelende of te hoge bloedsuikerspiegel.

Verzuringsklachten in je lijf zijn bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten maar ook slechte vertering en verminderde functie van lever, nieren en longen.D

Wat kan je er aan doen?

Je voeding aanpassen: meer groentes en fruit eten. Hier zitten veel mineralen in die ervoor zorgen dat je de PH (zuurgraad) naar beneden krijgt.

Zorg ook voor meer innerlijke rust: mediteer op zijn tijd en ga wandelen in plaats van hardlopen. Liefst in de buitenlucht.

Heb je last van een schommelende bloedsuikerspiegel, probeer dan eens Intermitting Fasting. Je kunt er van alles over vinden via dr Google.

Gebruik goede supplementen om je darmwerking en opname te optimaliseren. Wil je meer tips? contactformulier