Gezondheidsweetjes

 

Wist je dat: het heel belangrijk is om goed voor je darmen te zorgen? Gezondheid begint in je darmen!

Wist je dat: je darmen je tweede brein zijn? Emoties en denken hebben effect op de werking van je darmen en andersom!

Wist je dat: 2-3 keer per jaar een reiniging van je darmen je meer energie kan opleveren? En ook alle aangekoekte resten verwijderd worden die zich hebben opgehoopt? Tevens kan het je een paar kilootjes schelen. Sterker nog: zonder darmreiniging kan je niet goed gewicht verliezen!

Wist je dat: je kunt zien hoe gezond je darmen zijn aan je lippen (gelaatkunde!)?

Wist je dat: tweederde van de ziektes te wijten zijn aan slechte voeding (alsdus de World Health Organisation)?

                                                  Wist je dat: onze huid en slijmvlies (ook de binnenkant van je darmen) de eerste barrière zijn voor ziektekiemen?

Goed zorgen voor je immuunsysteem en je lijf is dus cruciaal voor je gezondheid.

Iedere maand zet ik hier weetjes over een bepaalde vrucht of groente. Wil je meer weten, stuur me dan een bericht voor de Nieuwsbrief!

 

Door wat ik heb geleerd in mijn opleiding en meer dan 10 jaar praktijkervaring kan ik zeggen dat veel mensen kampen met lichte tot ergere problemen met hun stoelgang. Dus met de werking van hun darmen. Niet alles is op te lossen met voeding, maar een groot deel wel.

En bij iedereen kan het probleem zich anders manifesteren. Heel veel ziektes komen voort uit hoe je darmen hun werk doen: verteren, afvalstoffen verwijderen en goede stoffen opnemen. Zit daar een onbalans, krijgt de ene persoon obstipatie, de ander diarree. De ene persoon krijgt huidproblemen, de ander gewrichtsproblemen. Veelal zit de oorzaak hiervan in de voeding en de darmwerking!

En wat ik ook heb gemerkt: bijna iedereen heeft wel vitamine of mineralen tekort! Van een beetje tot echt immens. Uit je voeding kan je niet meer alles halen, omdat het gewoon minder voedingsstoffen bevat. Door (in)teelt, bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie. Hoeveel je tekort hebt, merk je pas als je klachten krijgt. En soms zijn het vage klachten waar de dokter niks mee kan.

Voel je je aangesproken bij dit verhaal en wil je meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend advies.

Je kunt je ook inschrijven voor een nieuwsbrief via het contactformulier.

Weetjes maart 2023:

Bloemkool is een veelzijdige groente? Maar wat kan je er allemaal mee?

Bloemkool is oud-Hollands (hoewel oorspronkelijk uit Azie). Een groente die veelzijdig klaar te maken is, en niet echt duur.

Je hebt ze niet alleen in wit, maar ook andere kleuren: ook in oranje en paars. En de groene Romano is apart met zijn spitse roosjes!

Deze groente is familie van de kruisbloemigen (zoals ook broccoli en spruitjes). Een goede vervanger van aardappelen en rijst als puree of heel fijngehakt. Er zit veel vitamine C in en calcium. In de bladeren en stronk zit zelfs nog meer calcium.

Je kunt bloemkool koken (niet te gaar), stomen, roerbakken en ook rauw eten als groentesnack. Daarnaast heeft bloemkool een goede werking op de oestrogeenspiegel! En het bevat veel antioxidanten zodat het ook voor allerlei kwaaltjes goed werkt. Laat je eens verrassen door deze groente op een andere manier te verwerken in een gerecht. Deze maand recepten met bloemkool!